Autó katalizátorok széles választékban. Olvass részletesen a működésről, vagy vásárolj olcsón, online

A szennyező gázok káros molekulákból épülnek fel, de ezek a molekulák viszonylag ártalmatlan atomokból állnak. Tehát, ha megtaláljuk a molekulák felosztásának módját, miután elhagyták az autó motorját, és még mielőtt kiszivárognának a levegőbe, meg tudnánk oldani a szennyezés problémáját - legalább is részben. Ezt a feladatot végzi el az autó katalizátor.

Autó katalizátor

Ezek az alkatrészek sokkal egyszerűbbek, mint amilyennek hangzik. A katalizátor egyszerűen olyan alkatrész, amely a kémiai reakciót gyorsabbá teszi, anélkül hogy megváltozna a folyamata. Kicsit olyan, mint egy futball edző, aki áll a pálya mellett és kiabál a játékosoknak, hogy gyorsabban menjenek. Az edző nem fut sehova; csak áll, mozgatja a karját, és felgyorsítja a játékosokat. A katalizátor feladata a szennyezés eltávolításának felgyorsítása. A katalizátort platinából vagy hasonló, platinaszerű fémből, például palládiumból vagy ródiumból készítik.

A katalizátor egy fémdoboz, amit autójának aljára csavarozva, amelyből két cső áll ki. Az egyik a konverter bemenete, ami csatlakozik a motorhoz, és forró, szennyezett füstöket hoz be a motor hengeréből (ahol az üzemanyag ég, és energiát termel). A második csövet, a konverter kimenete a kipufogócsőhöz csatlakoztatják. Ahogy a motor füstjeiből származó gázok átfújják a katalizátort, a kémiai reakciók az autó katalizátor felületén zajlanak, lebontva a szennyező gázokat, és olyan gázokká alakulnak át, amelyek elég biztonságosak, hogy ártalmatlanul eljuthassanak a levegőbe.

Egy nagyon fontos dolog, amelyet meg kell jegyezni a katalizátorokkal kapcsolatban, hogy ólommentes üzemanyagot igényel, mivel a hagyományos üzemanyagban található ólom "megmérgezi" a katalizátort, és megakadályozza, hogy a szennyezőanyagokat megszűrje a kipufogógázokban.

Autó katalizátorok széles választékban érhetőek el kínálatunkban. Látogasson el webáruházunkba, ahol hatalmas kínálatunk közül könnyen kiválasztható autójához a katalizátor.

# autó katalizátor

Kategóriák: 
Kép: 
Autó katalizátor