Kruppos megbetegedéssel kapcsolatos információs portál

A krupp veszélyes betegség lehet, főleg a három év alatti kisgyerekek számára. A betegség köhögőrohammal jár, ami többnyire váratlanul jelentkezik, éjszaka, és a légcső nyálkahártyájának duzzanata miatt nehézlégzés is társul a tünetekhez. Több házi praktika is van a krupp töneteinek enyhítésére, teakeverék, sóbarlang, hideg párásítás, de ezek nem helyettesíthetik az orvosi diagnózist és szükség esetén a kezelést. Sajnos a krupp veszélyes betegség, hiszen a gyermekek állapota nagyon gyorsan tud romlani, ezért feltétlenül hívjon orvost mentőt súlyos kruppos roham esetén.
A krupp a gyerekek 9–15 százalékát érinti, mindenképpen ajánlott vele orvoshoz fordulni, különösen, ha a betegség visszatérő. Kruppos roham esetén fontos, hogy megnyugtassuk a gyereket, és minél hamarabb igyekezzünk lehűteni a légútjait.
A légcső gyulladását körülbelül 200 különböző vírus okozhatja, a legsúlyosabb kruppos tünetekáltalában az vírushoz köthetőek. Jellemző az ugató köhögés is.
Mivel krupp esetén a légcső közvetlenül a hangszalagok alatt duzzad meg, a belégzési hang száraz, hangos, olykor sípoló, mivel a krupp esetében a belégzés akadályozott.
A nehezen légző gyerekeket beutaló nélkül, azonnal sürgősséggel veszik fel a legtöbb kórházba, de a szakszerű ellátást legalább elkezdeni mindegyik egészségügyi intézményben tudják.

Kategóriák: 
Kép: 
Kruppos megbetegedés kezelése

Hozzászólások

Olvassa el az oldalunkat hátha új információkkal tudunk szolgálni.