Utólagos szigetelés

Az épületek falainak penészesedése gyakori jelenség, mely nem csak esztétikai probléma, hanem bizonyítottan egészségkárosodáshoz is vezet! Az utólagos vízszigetelés végleges megoldást jelenthet ezekre a problémákra.

Az, hogy a nedves, penészes lakás egészségtelen, régóta köztudott. Mindig voltak erre magyarázatok, ma azonban már statisztikailag is igazolták, hogy a penészes falaknak szerepe van egyes légúti betegségek, allergiás tünetek, ízületi gyulladások és más kórságok kialakulásában.
A nedvesedés és az ebből származó penészesedés okai:
1. Ha a főleg földszintes lakások nincsenek talajvíz ellen szigetelve, vagy a szigetelés hiányos.
2. Páralecsapódás (ún. „hőhíd”-jelenség) a leghidegebb falfelületeken: csempefugákon stb. A pára forrása: fürdés, főzés, mosás, ruhaszárítás, gázfűtés stb.
Ha a falfelület tartósan nedves, a penészgombák okvetlenül megtelepednek rajta.
Egy hazai vizsgálat eredményei szerint a salétromos, penészes lakásban élő gyermekek egészségi állapota – a szárazabb, penészmentes lakásokban élő gyermekekével összevetve – minden szempontból sokkal rosszabb volt. Ezeknél a gyermekeknél a bronchitiszes tünetek 62%-kal, az asztmások 67%-kal, az allergiások 67%-kal voltak gyakoribbak. Az olyan egyéb panaszok is, amelyeket nem lehet betegségként meghatározni, 37%-kal nagyobb arányban jelentkeztek a penészes lakásban élő gyermekeknél. Ilyenkor természetesen a pszichés zavarok kockázata is nagyobb. A felmérés szerint a neurotikus, depressziós panaszok többlet-kockázata 70%-os volt.
Fordítsunk sokkal nagyobb gondot arra, hogy falaink penészedését megelőzzük, vagy utólagos vízszigetelés által megszüntessük!
Lehetséges-e a falak nedvesedése, penészesedése ellen tenni, és ezáltal sokkal egészségesebb környezetet biztosítani?
A válaszunk: igen. Méghozzá véglegesen! Az utólagos vízszigetelés végleges megoldást jelenthet.

A Szigetelunk.hu oldalon megtalálhatja teljes profilunkat, szolgáltatásainkat, részletes leírással, tanácsadással. Elsődleges profilunk a szigetelések. Vállaljuk épületek utólagos vízszigetelését, falszigetelést, pinceszigetelést, teraszok és erkélyek szigetelését, hang- és hőszigetelést, szigetelési tervek készítését. Továbbá profilunk még a teljes körű lakásfelújítás, építési tervek készítése, generálkivitelezés. Megbízható, korrekt munkavégzést, biztos szakmai hátteret és korrekt árakat biztosítunk. Az általunk végzett kivitelezési munkákra 10 év garanciát vállalunk.

Kategóriák: 
Kép: 
Szigetelunk.hu