SolarCenter A jövő energiája

A SolarCenter családi vállalkozásunknak a Beliczay Magyarország Kft. napenergia hasznosításával foglalkozó csoportját fogja össze. Építőipari vállalkozásunk Bt. Formájában 2000-ben alakult és 2010-ben vált Kft-vé. A folyamatos tevékenységi kör bővülés következtében 2006-tól kezdtük integrálni a napenergia által termelt használati meleg víz előállítására és fűtésrásegítésre szolgáló napkollektor berendezéseket. A jövőbe mutató technológiák azonban nem csak az utóbbi néhány évben megjelent energiaválság következtében kezdtek minket foglalkoztatni.

1983-ban részt vettünk az első európai szolárház tervezésében és kivitelezésében (Franciaország, Chili Masarin). Az általunk kifejlesztett kísérleti melegvízkészítő napkollektor berendezésünkkel (Turde Sol) részt vettünk 1984-ben a világ első megújuló energiákat bemutató nemzetközi innovációs kiállításon (Knoxwill, USA).

Cégünk Ars poétikája a folyamatos fejlődés és a legújabb technológiák alkalmazása a tervezésben és a kivitelezésben egyaránt. Ennek köszönhetően 2009-re eljutottunk odáig, hogy úgynevezett nullenergiás házak tervezését és kivitelezését is vállaljuk, mely lehetővé teszi, hogy egy épület teljesen leváljon a közművekről.

Kategóriák: 
Kép: