Mobil fejlesztés Android és iOS platformra

A mobiltelefonok teljes mértékben beépültek a mindennapi életünkbe. Reggelente az okostelefonunk ébreszt, reggeli közben méleket olvasunk rajta majd a naptárakat használva rendezzük a napi teendőinket. Egy átlagos mobil felhasználó naponta legalább 50 alkalommal néz rá mobiljára. Havonta több millió mobil app-ot töltünk le a hazai Google Play és App Store kínálatából. Óriási üzleti potenciál ez, nem csak a mobil fejlesztők számára, hanem mindazon vállalkozások számára akik egy mobil alkalmazás segítségével ki tudják, vagy ki szeretnék ezt használni. Azonban a mobil fejlesztés a komplexitása révén meglehetősen sok buktatót rejt ha avatatlanok próbálják meg összebarkácsolni a mobil alkalmazást. Először is ott az alkalmazás kontextusa, melyet meg kell határozni a kezdeti lépésként, kik és hol fogják a mobil app-ot használni? Másodsorban a felhasználói felület, mennyire felel meg az Android és az iOS irányelveknek. A felhasználói élményt maximálisan szem előtt tartva kell a mobil alkalmazást megtervezni a mobil fejlesztés kezdeti lépéseként.
Azonban miután kész a mobil app azt promotálni is kell, hiszen a publikálással nem fog a letöltési lista élére kerülni. A mobil fejlesztés nagy buktatója, ha figyelmen kívül hagyjuk a mobil platformok népszerűségét. Jelenleg több népszerű platform létezik és szinte mindegyik platformhoz tartozik a nagyobb felbontású és bővebb megjelenítési képességekkel rendelkező tabletes verzió. Hazánkban a két legelterjedtebb mobil platform az Android és az Apple iOS. Ezért ha költségkímélő módon szeretnénk a mobil fejlesztésbe vágni, akkor érdemes a két platformra koncentrálni. Sok esetben az egyik is elég lehet! Érdemes megfontolni, hogy készüljön külön tablet verzió, vagy elegendő a tablet kompatibilitás.
A mobil fejlesztés valódi összpontosított figyelmet és tág körű ismeretet kíván. Bízza tehát a mobil fejlesztést profi szakemberekre.
PlixApp - Mobil App

Kép: 
mobil fejlesztés