horoszkóp,csillagjegyek,jóslat

Az asztrológia szinte az ember létezése óta szerepet vállal az életünkben, nagyban befolyásolva azt. Az asztrológia segítségével az asztrológus bár elég felületes pontossággal de képes lehet kiszámolni a döntési lehetőségek időpontjait és azok feltételezhető irányát is.

Az ókorban is tényszerűen kezelték, hogy a csillagok képesek befolyásolni nem csak az ember mindennapjait de az egész sorsát is. Ez a hiedelem egy régi régi vallási elképzelésből születetett amelynek során az imádat tárgyát képező isteneket az égitestekkel azonosította. Ennek eredményeként felismerték, hogy a csillagok állásának segítségével megjósolhatóvá vált sok, az ember életét befolyásoló esemény, történés is.

A horoszkópok készítésének elsődleges célja az emberi sors kifürkészése. Az asztrológusok a középkori tudománynak olyannyira képezték szerves részét, hogy az emberiség mai napig nem tudodd, vagy nem akart elszakadni tőle.

A csillagjós (az asztrológus) meghatározott szabályok szerint felállította a horoszkópot, amely megmutatta a csillagok állását a születés pillanatában, s ebből következtetéseket vontak le az egyén jellemére vonatkozóan és megjósolták a jövőjé

Kép: